Kalenteri 2020

Tammikuu

Lumi on hetkellinen lepo ja viilennys, vaaleus ja keveys. Lumi peittelee Metsän lepoon ja hiljentymään talveksi. Se rauhoittaa metsän huminaa.

Erilaisuudet kohtaavat, hetkellinen Lumen vaaleus ja pitkäikäinen kaiken värin kerännyt ikimetsä, vaalea Lumi ja kaikkien sävyjen sisältämä tummuus hämärässä metsässä, kevyt ja painava, viileä Lumi ja puun lämpö kohtaavat.

Helmikuu

Kaisla on polvistunut piirtämään muotokuvaa vedenpojasta Laineesta ja Laine on tullut rantaan lukemaan kaislasta tehtyä kirjaa. Yrityksenä molemmilla on ymmärtää erilaisia maailmoja, vedenalaista elämää ja elämää rantahietikolla. Kaisla keinuu ja kuiskailee laineiden liikkeiden mukaan. Kaisla tarvitsee veden läheisyyden, sen varpaat koskettavat vettä.

Kohtaamisesta syntyy lentoon mielikuvituslintuja, kuvitelmia, jotka lentävät ilmaan, toiseen maailmaan, haaveisiin, minne ei kumpikaan pysty menemään. Yhteistyöstä syntyy uusia maailmoja, haaveita, tarinoita, jotka inspiroivat uusia kertomuksia. Linnut ovat ehkä väärinkäsityksiä, koska näiden persoonien niin erilaiset maailmat eivät voi täysin käsittää kaikkea samalla tavalla.

Sinun kuvitelmasi ja minun kuvitelmani lentävät samaa matkaa, mutta ovat erilaisia tulkintoja merkityksistä.

Maaliskuu

Kamomilla rakastaa Aurinkoa, sen hehkuvaa lämpöä ja energiaa. Kamomilla toistaa auringon muotoa mykerössään ja säteitä terälehdillään.

Jokainen tarvitsee omaa Aurinkoaan, josta saa voimaa ideoidensa tueksi ja innostukseksi, kannustukseksi ja kukkiakseen. Toisen ihmisen hyväksyntä on voimaannuttava tunne, kuin suudelma, joka merkitsee, että olet hyvä, kasva ja kuki.

Huhtikuu

Nainen on tässä Niitty, jossa yksi- tai kaksivuotiset kasvit kamppailevat elintilasta. Oman elämän suuntaa ei pysty välttämättä rakentamaan rauhassa, vaan on elettävä hetkessä, mukauduttava tilanteisiin, otettava huomioon velvollisuudet, tunteet, odotukset.

Äitinä on huomioitava lapset, tyttärenä omat vanhemmat, ehkä muut sukulaiset, ystävät ja omat rakkaat. Erilaisuuksien kohtaamista: paljon pieniä kasveja kohtaa varjoisan ja suojaisan Metsän.

Niityllä lentelee perhoset ja hyönteiset ja siellä on monenlaista surinaa, mutta myös suojatonta, tuulista. Mies on tässä Metsä-hahmo, joka on kasvattanut rauhassa isoja puita ja tuo tuulensuojaa ja turvaa Niityn reunalle. Lemmikin englanninkielinen nimi ”Forget me not”, viestittää toiveesta pysyvästä ystävyydestä.

Toukokuu

Tuore kevään vehreys ja ensimmäiset metsän kukat ilmoittavat talven menneen ohi. Taas uudelleen kukat kukkivat ja puut työntävät silmujaan huomattuaan kesän koittavan.

On kevättanssin, hennon vihreyden ja uusien alkujen aika..

Kesäkuu

Vedet lipalattavat vapaina.Veden maailmassa on salaperäinen oma maailmansa, syvyytensä, kasvinsa ja mytologiansa.

Ulpukat asuvat veden syvyyksissä kasvipuutarhassaan ja nostavat kultaisen kehrän nähtäväksi maailmasta, jota emme tunne, tiedostamattomasta maailmasta, mielen syvyyksistä.

Heinäkuu

Tapion tyttäret, Sinikat, kasvattavat metsän mustikkapensaita. Metsä on täynnä siellä vaikuttavia hahmoja ja vanhan perinteen mukaan metsässä liikkuessa ei saanut meluta.

Elokuu

Lakka kasvaa vaikeakulkuisen taianomaisen ja mystisen Suon reunalla. Suo suojelee Lakkaa niin, että Lakka voisi rauhassa kenenkään tallomatta laittautua kauniiksi oranssinkeltaisiin väreihinsä. Jokainen lakan marja on erillinen, kuin oma persoonansa, itsetietoisesti nousten sammaleen seasta, omasta erikoisuudestaan ja kauniista väristään tietoisena. Suon väri vaihtelee sammaleenvihreästä ruskeaan ja oranssiin ja huumaa suopursulla sinne eksyneen.

Syyskuu

Omenaiset pohdiskelevat leppoisassa tunnelmassa asioita, keksivät ideoita ja jatkavat toisten ideoita eteenpäin. Jotkin ideat ovat vasta kukkimassa ja toiset ideat on jo poimittu kypsinä koriin. Ideoissa itsessään on uuden alkuja, joista voi kasvaa uusia omenapuita.

Rauhallinen pohdiskelu ja pysähtyminen ja hyvä tunnelma ovat tarpeen uusien keksintöjen luomisessa.

Lokakuu

Tuulenkare tanssittaa Pihlajaa saaden värikkäät lehdet (ajatukset) liikkeelle. Tanssi (yhteistyö) on hyvällä mielellä tapahtuvaa niin, että siitä voi syntyä jotain lennokasta ja mukavaa. Tanssijat ovat pukeutuneet juhlavaatteisiin, sillä tanssijat yrittävät tuoda parhaat puolet itsestään esille tähän yhteiseen tanssiin.

Pihlaja on suomalaisille pyhä puu ja sen marjat vielä pyhemmät. Pihlaja on esteettisesti kaunis kaikkina vuodenaikoina, joten se sopii myös symboliksi arvoihin joita ei voi mitata materiallisella hyödyllä. Hinnoitelematon.

Marraskuu

Lehtometsän tytär kätkee lehvistöönsä linnut. Veden maailma on toisenlainen eläimiltään ja olemukseltaan.

Toisen ihmisen erilaisuus aiheuttaa lumousta ja ihmettelyä erilaisuudesta. Arvostamme sitä mitä itse emme hallitse tai osaa.

Joulukuu

Viulisti ja Muusa. Luovan työn takana on syy miksi jotain halutaan ilmaista. Sinä, Sinusta, Sinulle on syy tekemiseen. Enimmäkseen kaiken motivaatio on Rakkaus, miksi tehdään jotain enemmän kuin pelkkä rutiinityö ja laitetaan omat voimavarat sekä kyvyt täysillä peliin.

Lisätietoja

Lasin Aika sivustoltamme löydät lisää tietoa tuotteistamme, korteista.

Ideat tuotteisiimme tulevat suomalaisesta luonnosta, mytologiasta, Kalevalasta ja musiikista.

Omat kohtaamisemme ja unelmamme luovat uusia ajatuksia ja ideoita.

Piirroksillamme on pitkät juuret.

Armi ja Tarja Jaloniemi

tarja.jaloniemi@gmail.com
p: 050 372 7008
http://lasinaika.fi

armijaloniemi.net